Archive for október, 2012

nyers és retusált

október 19, 2012

A munkám során már nagyon sokszor felmerült a nyers és retusált képek témakör. Sokan látják már a nyers képeket is jónak, azonban szakmai szemmel nézve, a kártyáról letöltött képek nem nevezhetők annak.
Ez nem a fotós tudásbeli hiányából adódik. Ha most pl. a bőrhibáktól, kis sérülésektől, oda nem illő tárgyakról el is tekintünk (bár ezeket is retusáljuk), akkor is szükséges a képek “előhívása”. Régen ez a titokzatos sötétkamrában történt, a digitális fotózás világában pedig a számítógép előtt ülve végezzük ezt és a szó hagyományos értelmében vett retusálási fázist is.

Beszéljen helyettem egy példa. Bal felső kép egy nyers, kártyáról letöltött kép. Az alatta látható már átesett a retusálás folyamatán, megtartva az eredeti színvilágot.
A jobb oldali két képen látható, hogy ugyanabból a képből többféle hangulat is varázsolható.

Nekem most így tetszik leginkább ez a kép.

Szertartás után a meghívónak megfelelően, autóval irány a vasútállomás, hogy ne unatkozzunk, Klári énekelt, Zola gitározott, és mivel Villányban voltunk, nem maradhatott el a borozgatás sem.
Remélem, senki sem sértődik meg, de életem eddigi legjobb hangulatú kreatív fotózását köszönhetem ennek a fiatal párnak!! 🙂
A képek kiválogatása nagyon nehéz feladat volt, ezért a vetítést most különösen ajánlom a figyelmetekbe!

Legutóbb mutattam Klári készülődését, most hoztam Nektek a szertartás képeit.

Klári készülődik

október 15, 2012

Klári és Zola Villányban házasodtak össze. Klári készülődéséről hoztam először képeket és egy vetítést.

Zselyke

október 11, 2012

Legutóbb 8 hónaposan találkoztam Zselykével. Azóta igazi kis hölgyike lett belőle, aki hamarosan kisöccsével babázhat. 🙂

Bobo7

október 8, 2012

Szülinapos Bodzámmal mókáztunk egyet. 🙂